Veelgestelde vragen van werkgevers

Werkgever
Wil je de arbeidsvoorwaarden veranderen, wijzigen of afpakken van een werknemer? Wil je loon verlagen of secundaire arbeidsvoorwaarden intrekken? Houd er rekening mee dat u niet zonder geldige reden eenzijdig de overeengekomen voorwaarden van de arbeidsovereenkomst mag wijzigen.
Lees meerWil je een proeftijd overeenkomen met je werknemer? Let er dan op dat deze altijd schriftelijk én binnen de maximale termijn wordt vastgelegd.
Lees meerWat is een studiekostenbeding en wat leg je hierin vast?
Lees meerWanneer een werkgever een werknemer wil ontslaan moet hij hierbij bepaalde termijnen in achtnemen, ongeacht welke ontslagprocedure hij volgt. Deze termijn is afhankelijk van de looptijd van de arbeidsovereenkomst.
Lees meerWanneer je een werknemer wil ontslaan, moet hier altijd een goede reden voor zijn; de ontslagreden.
Lees meerHeeft je werknemer tijdens het uitvoeren van zijn functie een ongeval gehad, een beroepsziekte opgelopen, of anderszins schade geleden? Dan ben je mogelijk als werkgever aansprakelijk, wat ertoe kan leiden dat je de geleden schade moet vergoeden.
Lees meerHet salaris inhouden van een medewerker kan niet zomaar.
Lees meerIn een arbeidsovereenkomst moeten in ieder geval de naam en woonplaats van werkgever en werknemer zijn vermeld, evenals de standplaats. Uiteraard mogen ook de datum van indiensttreding en de functie of het soort werk niet ontbreken.
Lees meerWaar moet ik op letten bij een medewerker die langdurig ziek is?
Lees meerEen medewerker die niet (meer) voldoet aan de verwachtingen. Wat kan je daar als werkgever aan doen?
Lees meerHeb je aanwijzingen dat een werknemer het re-integratieproces (al dan niet doelbewust) tegenwerkt? Dan kun je maatregelen nemen.
Lees meer