Wat is de hoogte van mijn transitievergoeding als ik ontslagen word?

Wanneer een werknemer ontslagen wordt heeft hij in principe recht op een transitievergoeding. Iedere werknemer die ontslagen wordt heeft recht op een transitievergoeding, tenzij het ontslag aan hem te wijten is. De transitievergoeding wordt bepaald aan de hand van het aantal jaren dat een werknemer voor zijn werkgever in dienst is geweest. De transitievergoeding heeft als doel de werknemer een appeltje voor de dorst te bieden voor de toekomende periode waarin hij op zoek zal moeten naar een nieuwe baan.

Transitievergoeding berekenen

De werknemer die ontslagen wordt door de werkgever heeft in principe recht op een vergoeding van 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. Als er niet per se een heel jaar gewerkt is is dat geen probleem: het recht op een vergoeding wordt per dag berekend. Heeft een werknemer bijvoorbeeld 1 maand gewerkt dan bestaat recht op 1/3 maandsalaris/ 12. De transitievergoeding is in principe nooit hoger dan €83.000, tenzij het jaarsalaris hoger is dan €83.000, dan is het jaarsalaris de maximale vergoeding.

Hulp bij transitievergoeding?

Bent u ontslagen en heeft u ten onrechte geen of een verkeerd berekende transitievergoeding gekregen? Neem dan snel contact op met de specialisten van ontslagtraject.nl, zij helpen u met het zetten van de juiste juridische stap.