Mijn werkgever betaalt mijn ziektedagen niet uit waardoor ik deze maand minder geld ontvang. Mag dat?

Ik heb een contract voor onbepaalde tijd bij mijn werkgever en ben de enige werknemer bij het bedrijf. Ik werk fulltime en verdien ongeveer 1½ maal het minimumloon. Op mijn situatie is geen cao of een bedrijfsreglement van toepassing. Nu heb ik mij vorige week twee dagen ziek gemeld bij mijn werkgever. Dit is de eerste keer dat ik mij ziek meld bij deze werkgever.

Mijn werkgever betaalt nu echter deze twee ziektedagen niet uit waardoor ik deze maand minder geld ontvang. Mag dat wel?

Wat staat er in jouw contract?
Dat hangt af van wat er in jouw contract staat. Als in jouw contract staat opgenomen dat de werkgever jou de eerste twee ziektedagen niet hoeft uit te betalen, dan heeft jouw werkgever gelijk en mag jouw werkgever ervoor kiezen om deze twee ziektedagen niet uit te betalen.

Meer of minder dan 70 procent
Staat er niet in jouw contract opgenomen dat jouw werkgever de eerste twee ziektedagen niet uit hoeft te betalen? Dan mag het niet wat jouw werkgever doet en dient hij minimaal 70 procent van het naar tijdruimte vastgestelde loon over deze dagen aan jou te betalen.

Afhankelijk van jouw arbeidsovereenkomst kan het ook zo zijn dat jouw werkgever meer dan 70 procent aan jou dient te betalen over de twee desbetreffende ziektedagen.

Meer weten?
Heb je vragen over jouw contract of over jouw positie als werknemer? Neem dan contact met ons op. Onze arbeidsrechtspecialisten helpen je graag verder!

Image

Mr. H. (Henk) Folkers

Mr. H. (Henk) Folkers houdt zich met name bezig met het ambtenarenrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en het (economisch) strafrecht. Bij iedere zaak is het motto van Henk: ‘Ken uw cliënt.’
Lees meer berichten van Mr. H. (Henk) Folkers