Ik heb ingestemd om mijn vakantiegeld later te ontvangen. Kan ik hier nog wat aan doen?

Mijn werkgever betaalt normaal gesproken altijd in juni van het desbetreffende jaar mijn vakantiegeld uit. Mijn werkgever heeft mij gevraagd om dit vakantiegeld – in verband met COVID-19 – later in het jaar, in december, te mogen uitbetalen. Ik heb daar schriftelijk mee ingestemd, waardoor ik dus dit jaar mijn vakantiegeld nog niet heb ontvangen. Ik heb echter nu geld nodig. Kan ik hier nog wat aan doen?

In principe geldt hetgeen jij met je werkgever hebt afgesproken. Dat betekent – nu jij hebt ingestemd met het voorstel van jouw werkgever – dat jij jouw vakantiegeld niet eerder dan december van dit jaar zult gaan ontvangen c.q. kunt opeisen.

Verzoek indienen
Het vorenstaande betekent echter niet dat jij jouw werkgever niet alsnog mag verzoeken om jouw vakantiegeld eerder uit te betalen. Uiteraard kun je je werkgever ook verzoeken om alvast een voorschot uit te betalen. Je werkgever is niet verplicht om aan jouw verzoeken mee te werken, maar je werkgever zal uiteraard ook graag willen dat jij tevreden bent. Het is dan ook uiteraard mogelijk dat jouw werkgever – indien hij of zij daartoe in staat is – zal instemmen met één van jouw verzoeken.

Heb je andere vragen over jouw positie als werknemer? Of heb je juist als werkgever een dilemma? Neem dan contact met ons op. Onze arbeidsrechtspecialisten helpen je graag verder.

Image

Mr. H. (Henk) Folkers

Mr. H. (Henk) Folkers houdt zich met name bezig met het ambtenarenrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en het (economisch) strafrecht. Bij iedere zaak is het motto van Henk: ‘Ken uw cliënt.’
Lees meer berichten van Mr. H. (Henk) Folkers